Frequently asked questions

Praktisch

 • Hoe lang duurt het? 

  Idealiter bezorg je je doctoraat aan ons een tweetal weken voordat je de boeken nodig hebt. We hebben minimum 5 werkdagen nodig voor het drukken en leveren van de boeken. Onze ervaring leert ons dat meer tijd de publicatie enkel positief kan beïnvloeden.

 • Wat is de minimumoplage? 

  De minimumoplage is 20 exemplaren. De prijs per stuk daalt naarmate de oplage stijgt en vice versa.

 • Kan ik de doctoratenwebsite vrijblijvend uitproberen? 

  Natuurlijk. Met het aanvragen van de offerte en het uploaden van je bestanden verbind je je tot niets. Kijk gerust rond en probeer de functionaliteiten. Je kunt je tekst en cover nadien opnieuw wissen.

  Let op: als je de website enkel wilt uitproberen, klik dan in geen geval op 'Bestel', want dan worden je boeken gedrukt en daar zijn kosten aan verbonden.

 • Kan ik eerst een proefdruk laten maken? 

  Bij de bestelling van een doctoraat krijg je automatisch via e-mail een digitale proefdruk doorgestuurd (pdf). Als er correcties nodig zijn, kan je via deze mail het drukproces stopzetten. In dat geval wordt de bestelling geannuleerd en moet je een nieuwe bestelling plaatsen.
  Als je ook een papieren proefdruk wilt, bezorgen we je die graag. In dat geval moet je rekenen op een meerkost van € 50 (excl. BTW) en 2 dagen extra productietijd.

 • Kan ik mijn gegevens of mijn wachtwoord wijzigen? 

  Ja, als je inlogt en je klikt op je naam in de rechterbovenhoek, zie je de optie 'Mijn gegevens'. Via die weg kun je je gegevens of je wachtwoord aanpassen.

 • Kan ik mijn thesis achteraf laten bijdrukken? 

  Ja. Je komt gewoon naar de website, logt in en selecteert 'Mijn bestellingen' onder je naam in de rechterbovenhoek. Daarna vind je een link om je doctoraat bij te drukken.
  Houd er wel rekening mee dat de minimumoplage 20 exemplaren is. Hoe meer exemplaren je gelijktijdig laat drukken, hoe goedkoper de prijs per exemplaar.

 • Kan ik deze website ook gebruiken voor het afdrukken van een masterproefwerk of voor proceedings? 

  Ja, zonder problemen. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je de doctoraatsformule op de cover moet aanpassen of weghalen.

 • Waar vind ik nog meer informatie over de doctoratenservice van ASP? 

  Alle informatie over de geautomatiseerde service staat op deze website. Uiteraard kun je ons altijd bellen of mailen via de gegevens op de Contactpagina als je meer vragen, suggesties of opmerkingen hebt. Wie een gepersonaliseerde aanpak wenst (bijvoorbeeld een eigen coverontwerp, begeleiding bij de opmaak), kan terecht bij onze gepersonaliseerde doctoratenservicen. Klik hier voor meer info. Deze service is duurder en is pas mogelijk vanaf een oplage van 30 exemplaren."

 • Waarom krijgt mijn pdf een watermerk? Wordt dit zo afgedrukt? 

  Nee, het watermerk wordt in geen geval mee afgedrukt.
  We voegen een watermerk toe om veiligheidsredenen. Nadat je je boeken besteld hebt, krijg je automatisch een pdf zonder watermerk toegestuurd.

ISBN en verspreiding

 • Krijgt mijn doctoraat een ISBN-nummer? Wat zijn de voordelen daarvan? 

  We kennen een ISBN-nummer en wettelijk depot-nummer toe en zorgen voor een colofonpagina, zodat het doctoraat gedeponeerd wordt en auteursrechtelijk beschermd is. Het toekennen van een ISBN-nummer zorgt voor extra mogelijkheden qua verspreiding, maar genereert ook financiering voor de universiteit.

Kosten en facturatie

 • Wat kost het? 

  De prijs is afhankelijk van de oplage, het totaal aantal pagina's en het aantal kleurpagina's. Vooral die laatste kunnen een groot verschil maken. Je kunt een persoonlijke prijsofferte aanvragen via deze website. Dit is volledig vrijblijvend.

 • Mijn prijs verschilt van de prijs in de eerste offerte. Hoe komt dit? 

  Als je je doctoraat uploadt, berekenen we automatisch het aantal pagina's en kleurpagina's: het systeem herkent immers illustraties die in kleur staan. De offerte wordt op basis hiervan aangepast.
  Als er in je doctoraat afbeeldingen in kleur staan die in zwart-wit moeten worden afgedrukt, pas je die beter aan naar zwart-wit of grijstinten voor het uploaden. Kleurpagina's kunnen een grote invloed hebben op de prijs.

 • Hoe gebeurt de betaling? 

  De factuur met overschrijvingsformulier wordt opgemaakt na de levering van de boeken. Je ontvangt de factuur ongeveer 1 week na de levering.

 • Wat kost een standaardcover? 

  De standaardcovers die beschikbaar zijn via deze website zijn volledig gratis.

Privacy en copyright

 • Wat kan ASP doen om mijn doctoraat te verspreiden? 

  Indien gewenst en indien de auteursrechten het toelaten om het doctoraat te verkopen, neemt ASP het doctoraat op in haar catalogus en plaatst het op haar website. Het boek komt ook op Google Books en Boekenbank terecht. Engelstalige doctoraten kunnen worden verspreid via onze US distributeur IPG en via Amazon. Het doctoraat krijgt zo de grootst mogelijke zichtbaarheid en beschikbaarheid.
  Het copyright wordt vastgelegd in overleg met de doctorandus, de universiteit en eventuele andere rechthebbenden, zoals bv. tijdschriften. ASP respecteert nauwgezet alle afspraken en vereisten betreffende het copyright en eventuele geheimhouding/embargo's.

 • Waarom moet ik mijn adres opgeven? 

  We hebben je gegevens nodig om te weten waar de boeken geleverd moeten worden. Wil je de boeken op een ander adres laten leveren dan het adres dat je eerst opgegeven hebt? Geen probleem. Je kunt dit nog wijzigen voordat je de boeken bestelt.
  Geen zorgen: we gebruiken je gegevens niet voor andere doeleinden, ook niet als je besluit om geen boeken te bestellen. Je gegevens worden ook nooit doorgegeven aan derden.

 • Waarom hebben jullie mijn telefoonnummer nodig? 

  De boeken worden geleverd met een koerierservice. De koerier moet je kunnen bereiken als hij je adres niet vindt of als er niemand is om de deur open te doen of om de boeken aan te nemen.
  We zullen je telefoonnummer voor geen andere doeleinden gebruiken. Je gegevens worden nooit doorgegeven aan derden.

 • Verschillende artikels uit mijn doctoraat werden al elders gepubliceerd (bv. in tijdschriften). Kan ik mijn doctoraat dan nog via jullie publiceren? 

  Als een artikel in een tijdschrift werd gepubliceerd dan ligt het copyright bij dat tijdschrift. Dat verhindert je niet om je doctoraat bij ons te publiceren. Als het om een gewone drukopdracht gaat (bv. een beperkt aantal exemplaren voor je verdediging), wordt er geen auteurscontract afgesloten en nemen wij als uitgeverij geen copyright op je doctoraat. Het copyright blijft volledig in jouw handen.
  Als je wilt dat we je doctoraat ook commercieel verspreiden en verkopen via onze website, Amazon... liggen de zaken anders. In dat geval moet je eerst uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming vragen bij de betreffende tijdschriften. (Houd er rekening mee dat dit weken, tot zelfs maanden kan duren.)

Technische vragen

 • Hoe maak ik een pdf? 

  Bij voorkeur doe je dit met een betrouwbaar programma als Adobe Acrobat. Let erop dat de resolutie hoog is (minimum 300 dpi) en dat je een pdf in drukkwaliteit maakt (niet in schermkwaliteit). Gebruik in geen geval programma's die enkel pdf's maken voor schermweergave zoals Quark Express.
  Als je niet zeker bent van de kwaliteit, kun je beter het Word-document uploaden. Dat duurt iets langer, maar dan weet je zeker dat de kwaliteit van je afbeeldingen niet vermindert bij de conversie.

 • Welke kwaliteit moeten mijn afbeeldingen hebben? 

  Het is mogelijk dat een afbeelding die er goed uitziet op het scherm er slecht uitziet in druk. Dat heeft te maken met de resolutie van de afbeelding. Zorg ervoor dat afbeeldingen steeds een resolutie hebben van 300 dpi op ware grootte. Het is niet mogelijk om een afbeelding die te klein is te vergroten in een fotobewerkingsprogramma.
  Als je de pdf van je thesis bekijkt op een grootte van 300%, geeft dit een goede indicatie van hoe de afbeeldingen eruit zullen zien in druk.

 • Welke papiersoorten gebruiken jullie en op welk formaat worden de boeken gedrukt? 

  Voor onze doctoraten gebruiken we een mooi, wit, glad papier: Offset Printspeed 100g. Op dit papier komen figuren, afbeeldingen en tabellen goed tot hun recht.
  Voor de cover gebruiken we een stevig eenzijdig gestreken sulfaatkarton van 280g. De cover wordt ook mat geplastificeerd, voor extra bescherming.
  Als je graag een andere papiersoort wilt, kun je ons altijd contacteren voor onze gepersonaliseerde service via info@aspeditions.be.
  De boeken worden gedrukt op formaat 17x24 cm.

 • Op welk formaat moet ik mijn doctoraat aanleveren? 

  Je kunt je doctoraat opmaken en aanleveren op het formaat 17x24 cm, maar dat hoeft niet. Als de tekst op A4- of Letter-formaat opgemaakt is, wordt het bestand automatisch herschaald naar het afdrukformaat tijdens het uploaden van de thesis. Je kunt de herschaalde versie bekijken na het uploaden.

Coverontwerp

 • Welke mogelijkheden zijn er op het vlak van coverontwerp? 

  De geautomatiseerde doctoratenservice werkt met standaardsjablonen voor de cover. Dat laat ons toe de kostprijs voor de doctoraten laag te houden.
  Wens je zelf een ontwerp te laten maken voor je cover? Klik dan hier voor meer info over de gepersonaliseerde doctoratenservice. Deze service is duurder en is pas mogelijk vanaf een oplage van 30 exemplaren.

 • Ik wil een ander coverontwerp dan de beschikbare templates. Kan dat? 

  Als je een ander coverontwerp wilt laten maken, mag je ons contacteren voor een gepersonaliseerde service via info@aspeditions.be, ten laatste 2 weken voor je deadline.

 • Kan ik ook zelf een cover ontwerpen? 

  Dat kan, maar de cover moet wel aan de juiste technische vereisten voldoen om correct afgedrukt te worden:
  een resolutie van 300 dpi op ware grootte.
  De afmetingen van voor- en achterkant moeten 17x24cm zijn.
  De afmetingen van de rug moet aangepast zijn aan het aantal pagina's. Om dit te berekenen gebruik je de formule 'aantal pagina's / 2 x 0,128'
  Er moeten snijlijnen en afloop (bleed) voorzien worden om de cover correct te kunnen uitsnijden.
  Als je een eigen cover wilt gebruiken, mag je ons contacteren voor een
  gepersonaliseerde service via info@aspeditions.be, ten laatste 2 weken voor je deadline.

Gepersonaliseerde service

 • Kunnen mijn boeken op meerdere adressen geleverd worden? 

  Dat kan. Stuur een week voor de levering een mailtje met de adressen en de verdeling van de boeken naar info@aspeditions.be. Wij bezorgen je een aangepaste prijsofferte.

 • Wat zijn de mogelijkheden als ik een gepersonaliseerde aanpak wens? 

  Onze geautomatiseerde standaardservice biedt de mogelijkheid tot een professioneel (standaard)coverontwerp, een ISBN-nummer, een proefdruk en levering aan huis. Voor de meeste doctorandi volstaat dat.Maar wat als je nog iets anders wilt? Een volledig gepersonaliseerd coverontwerp? Een checkup van de lay-out en feedback hierover? Wereldwijde verspreiding en verkoop van je doctoraat? Verzending van de boeken naar verschillende adressen, ook naar het buitenland? In dat geval vragen we om contact met ons op te nemen.In principe is alles mogelijk, maar je moet er wel rekening mee houden dat een gepersonaliseerde aanpak meer tijd vraagt en meer kosten met zich meebrengt.Contacteer ons tijdig via info@aspeditions.be met al je vragen en verzoeken en we bezorgen je binnen de 3 werkdagen een prijsofferte op maat.